Grillad avokado med salsafyllning

Smaken av avokado förändras när den grillas. Risken för att du blir överraskad är stor. Det här receptet är dessutom superenkelt. Gör såsen först så kan du grilla avokadon och servera direkt, rykande varm till ett iskallt glas riesling.

Förbered salsan

Gör klart salsan en timme innan servering. Då hinner den stå till sig och smakerna komma fram.

  1. Blanda samman alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ salsan kallt minst en halvtimme.

Grilla avokadon

  1. Lägg en grillpanna (en med ränder) på högsta värme på spisen. Vänta tills den verkligen är varm.
  2. Pensla avokadohalvorna med olja och stek dem med fruktsidan ner tills att de fått ränder. Ta inte mer än fyra halvor åt gången för då sjunker värmen. Gå inte ifrån. Det går verkligen fort.
  3. När avokadohalvorna är färdiggrillade, fyll dem med salsa och serverar direkt.

Salsa (4 pers)

  • 4 bifftomater, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 dl färsk koriander, finhackad (ta persilja om du inte gillar koriander)
  • 2 jalapenos, utan frön, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Saften från 2 lime
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter behag

Grillad avokado (4 pers)

  • olivolja till grillningen
  • 4 stora mogna avokadofrukter, halverade och utan kärna

Vintips:

Grillad avocado med kryddstark salsa blir extra gott med ett fruktigt (gärna halvtorrt) vitt vin. Prova gärna ett riesling från Tyskland. 

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept