Citronpasta
Tagliolini al limone (uttalas: taljolini al limåne) är platt spaghetti med citronsås. Fräscht, krämigt och det perfekta sommarmaten. Snurra upp på en gaffel och lägg upp som ett toppigt garnystan på tallriken. Du kommer att göra succé!
Gör så här:
- Tvätta citronen väl och riv skalet, var noga med att undvika den vita delen (med en bitter smak).
- Pressa sedan citronsaften.
- Tillsätt olja, smör och citronskalet i en stor kastrull eller en stor stekpanna med höga kanter. Låt puttra på låg värme.
- Tillsätt även citronsaften (filtrera den för att undvika att kärnorna hamnar i såsen).
- Koka tagliolini i saltat vatten. Låt sedan pastan rinna av och lägg den direkt i pannan med såsen.
- Koka ihop allt snabbt, tillsätt en slev pastavatten om det behövs och rör om så att det blandas väl.
- Tillsätt några timjanblad och din citrontagliolini är redo att serveras!
Ingredienser (4 pers)
- 300 g tagliolini
- 40 g smör
- 1 st citron
- Olivolja
- Timjan
Vintips: Vi föreslår ett glas vitt vulkanvin på druvsorten fiano till. Det kommer från regionen Kampanien, där Napoli ligger och där citronerna just nu dignar från träden.