• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Chardonnay Till Maten

Finns i kategorierna: Nyheter, Vinskolan

Chardonnay är helt klart vinvärldens huvudkaraktär i den vita kategorin. Druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. 

Chardonnay, en neutral druva

Chardonnay är en relativt neutral druva i smaken och kan därför lätt påverkas av yttre omständigheter som av jordmån, odling och framställningsprocess. Chardonnayvinerna från exempelvis Chablis framhåller citrusfriska toner, gröna äpplen och stenig mineralrökighet, medan Chardonnay från övriga delar av Bourgogne oftast får ligga på ekfat vilket ger en fylligare karaktär av vaniljtoner och brynt smör.  

Genom att absorbera sin omgivning blir druvan mycket användbar, speciellt när du letar efter ett gott Chardonnayvin till maten. 

Ett utmärkt alternativ till Chardonnayviner är skaldjur. Druvans citrusfruktiga smaker gifter sig underbart med hummer, lax, flundra och ostron.

Ytterligare ett alternativ är fläskkött. Mildare rätter inom denna kategori från exempelvis Karibiens kulinariska kultur passar mycket bra. 

Näst intill alla typer av såser (med undantag för tomatbaserade) kompletterar Chardonnayviner perfekt. Helst lätta och krämiga, gärna tillsammans med kyckling. 

Det finns många fler smaker som med fördel avnjuts tillsammans med druvan. Vår favorit är en riktigt fyllig Chardonnay med pocherad hälleflundra och brynt smör, kompletterad med en krämig puré gjord på mandelpotatis.

Relaterade produkter

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS