Cacio e Pepe

Den minimalistiska pastarätten alla pratar om! 

Cacio e Pepe är italienska för "ost och peppar" vilket är det enda du behöver för att laga den här rätten. Lite pasta kan vara bra att lägga till också (gör den gärna själv men det går lika bra med den du har hemma).

Gör så här

Du behöver extremt få ingredienser; pasta, pecorino, salt och nymalen peppar. Så ta fram pepparkvarnen och rivjärnet så kör vi!

  1. Koka upp pastavattnet.
  2. Tillsätt salt och lägg i pastan. 
  3. Mortla eller mal peppar i pepparkvarnen och riv osten. Sätt åt sidan.
  4. Värm upp stekpannan och tillsätt peppar (utan olivolja).
  5. Rosta svartpepparn i ca 1 minut.
  6. Tillsätt ca 2 dl av pastavattnet, rör om.
  7. Tillsätt 1 1/2 dl av osten, gradvis, tills det blir en krämig smet.
  8. Tillsätt den nykokta pastan och blanda. Tillsätt lite extra pastavatten och koka samman.
  9. Toppa med resterande pecorino och servera!
  10. För en optimerad upplevelse, häll ett lättare, rött vin såsom Gamay från Beaujolais i glaset. Föredrar du vitt, välj ett fylligt italienskt gjor på druvsorten Pecorino eller Trebbiano t.ex.

Njut!

Ingredienser (4 pers)

  • 350 g pasta
  • 1 msk nymalen svartpeppar
  • 2 dl riven pecorino (gärna lite äldre version)
  • Salt
  • 3 dl pastavatten

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept