• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Cacio e Pepe

Finns i kategori: Recept

Den minimalistiska pastarätten alla pratar om 

Cacio e Pepe betyder på italienska "ost och peppar" vilket är egentligen det enda du behöver för denna gudomliga rätt. Lite pasta kan vara bra att lägga till också (om du har möjlighet rekommenderar vi starkt att göra denna rätt med färsk, hemmagjord pasta men det är självklart inget måste).

Gör så här

Du behöver extremt få ingredienser, som sagt, för denna rätt; pasta, pecorino, salt och nymalen peppar. Så ta fram pepparkvarnet och rivjärnet, så kör vi!

  1. Koka upp vattnet och tillsätt salt
  2. Så fort vattnet börjar koka tillsätter du pastan 
  3. Mortla eller mal pepparn i pepparkvarnet och riv parmesanosten. Sätt åt sidan.
  4. Värm upp stekpannan och tillsätt pepparn (utan olivolja)
  5. Börja fräsa upp svartpepparn i ca 1 minut
  6. Tillsätt ca 2 dl av pastavattnet, rör om.
  7. Tillsätt 1 1/2 dl av osten, gradvis, tills det blir en krämig smet
  8. Tillsätt den nykokta pastan och blanda. Tillsätt lite extra pastavatten och låt det reduceras.
  9. Servera och toppa med resterande Pecorino och möjligtvis persilja!
  10. Avslutningsvis rekommenderar vi till denna rätt ett gott glas Gamay från Beaujolais för rödvinsälskaren alternativt ett fylligare italienskt vitt vin, till exempel Pecorino eller Trebbiano.

Njut!

Ingredienser (4 pers)

  • 350 g Pasta
  • 1 msk Nymalen svartpeppar
  • 2 dl riven Pecorino (gärna lite äldre version)
  • Salt
  • 3 dl Pastavatten

Relaterade produkter

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS