Lunaria Bucefalo Appassite Bio Rosso NV
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Lunaria Bucefalo Appassite Bio Rosso NV Montepulciano

Lunaria Bucefalo Appassite Bio Rosso NV

Lunaria Bucefalo Appassite Bio Rosso NV

Tillfälligt slut

Pris 145 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2019
Karaktär
Smakrik och fyllig
Färg
Djup, mörkt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Montepulciano d'Abruzzo
Typ
Rött
Sockerhalt
16 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Väldigt fruktig doft med inslag av röda bär som vinbärsmarmelad, körsbär och mandel. Fyllig, varmt fruktig smak med massor av djup, lite syltig fruktighet som svartvinbär, björnbär och jordgubb. Intensiv avslutning med den ursprungstypiska nötigheten.

Passar till

Strålande till lagrade hårdostar med lite kex och marmelader eller fruktkompott. Också gott till en riktigt mustig köttgryta. Servera svalt kring 20 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Lunaria är den ekologiska delen av Orsogna Winery, ett av de främsta och största vinerierna i Abruzzien med över 1100 hektar vinodlingar. Vad som började som ett mindre projekt på vissa vingårdar visade sig producera fantastiskt karaktärsfyllda viner varför de helt enkelt startade ett extra varumärke - Lunaria. Idag är alla deras viner certifierade av Demeter, den tuffaste biodynamiska certifieringen i Italien och är därmed så nära naturvin och hands-off vinmakande man kan komma. Ett ytterligare bevis på att producenten gör allt så traditionellt som möjligt är att de binder fast korken som för flera hundra år sedan.