Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Vin från Piemonte Italien
  • Kryddigt & Mustigt
Luigi Einaudi Ludo Barolo 2017 Nebbiolo

Luigi Einaudi Ludo Barolo 2017

349kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Prisbelönt Barolo!

Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-18°C till högkvalitativa och rustika kötträtter. till exempel renfilé med svamp, entrecôte eller hårda, mogna ostar som gouda, parmesan eller manchego. Elegant nog att smutta på i ett glas utan matackompanjemang.

Komplexa och intensiva aromer av röda bär, mörk choklad, läder, tryffel och ceder och underliggande mineraltoner. Stort, med sammetslena tanniner och ett snyggt och långt avslut med toner av kryddor och tjära.

Omdömen

Beskrivning

Grundaren Luigi Einaudi var en italiensk president (landets andra) och ekonom, som redan vid 23 års ålder, år 1897, köpte 16 hektar mark i Piemonte. Vingården gör Dolcetto, Langhe och inte minst Barolo, alla av toppkvalitet. Idag består Poderi Luigi Einaudi av 104 hektar, varav 52 av dem är vinodlingar. 1993 totalrenoverades gården, som idag drivs och förvaltas av Matteo Sardegna. Einaudi har vunnit det eftertraktade priset 3 glas av Gambero Rosso (den italienska vinbibeln) över 10 gånger och vunnit guld vid Decanter's World Wine Awards 2019.

Utmärkelser

94 Poäng James Suckling 93 Poäng DinVinGuide 93 Poäng Wine Spectator

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt