Luigi Einaudi Cannubi Barolo 2015 – Elegant kraft på toppnivå!
Perfekt till långkokad ragu där det rika köttet möter vinets kraftfulla struktur och fruktighet. Mustiga tomatbaserade pastarätter, som en klassisk spaghetti Bolognese eller en fyllig lasagne, får en extra dimension av vinets fruktsyror och kryddiga toner. Pizza toppad med smakrik ost och en mustig tomatsås, gärna med extra krydda och umami från tillbehör som prosciutto eller tryffel, är en utmärkt matchning. Ossobuco, med sina mustiga och köttiga smaker, kompletterar vinets tanniner och långa, mjuka eftersmak på ett fantastiskt sätt. Servera vinet efter 1–2 timmar på karaff vid en temperatur av cirka 16–18 grader för bästa smakupplevelse.
En intensiv doft av röda bär, mörk choklad, tryffel och cederträ samt underliggande mineraltoner. Detta återfinns i den djupa smaken, adderat elegant tanninstruktur, flotralitet, samt en stor och fyllig kropp. Eftersmaken är ljuvligt ihållande.