Beskrivning

En sydfransk matkompis som för tankarna till en lokal bistro.

Louis Eschenauer är en erkänd vingård med 200 års erfarenhet av kvalitativ vinmakning. Redan i slutet av 1800-talet satte Frédéric Eschenauer standarden för de viner vi dricker idag.

Avnjut gärna det här vinet på Cabernet Sauvignon blanc tillsammans med en köttgryta (nöt/vilt) eller en hård, lagrad ost.

Passar till

Servera runt 16 -18°C till rätter på rött kött, eller en trivsam ostbricka, med mellanlagrade ostar.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Distrikt
Pays d'Oc
Producent
Louis Eschenauer
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
  • Producent

    Louis Eschenauer

    Louis Eschenauer är ett stort vinhus med flera prestigefyllda viner.
    Det är främst i Bordeaux som Louis Eschenauer har sin produktion och flera av vinerna har fått fina utmärkelser och priser. 

  • Huvuddruva

    Cabernet Sauvignon

    Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

  • Region

    Languedoc-Roussillon

    Mellan Provence och Pyreneérna i Sydfrankrike ligger Languedoc-Roussillon, en av Frankrikes viktigaste vinregioner när det gäller kvantitativ produktion. Trots detta är Languedoc-Roussillon ett outforskat område om man talar med gemene man utanför Frankrikes gränser.

  • Distrikt

    Pays d'Oc

    Pays d'Oc är lantviner som kommer från södra Frankrike.
    Inrättandet av Pays d'Oc IGP var en sista eftergift 80 år efter att den stora franska vinrevolten bröt ut i just detta område.