• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Lignum Vitis i två årgångar!
Lignum Vitis i två årgångar!

När en av Italiens mest innovativa producenter – EnoItalia, firade 40-års jubileum ville de skapa ett nytt vin, Lignum Vitis, som hyllade den traditionella italienska vinmakningen. Det de identifierade som det mest typiska för kvalitativa Italienska rödviner, till skillnad från övriga världen, är lagringen och mognadsprocessen i stora ekfat (på flera tusen liter) snarare än små ekfat på 250-300 liter. Barolo, Amarone och Brunello är bara några exempel på viner som alltid mognar i denna typen av fat. Efter att ha sökt igenom hela Italien på spännande druvor för ändamålet föll valet på en liten dalgång på västra Sicilien med druvorna Frappato och Syrah som sedan fått mogna i 2000 liter stora ekfat. Allt enligt det traditionella hantverket med längre mognad och en mer balanserad och integrerad fatkaraktär.

Lignum Vitis blev genast en stor succé och man är nu inne på tredje årgången! Här får du möjligheten att prova de två senaste årgångarna mot varandra!

Lignum Vitis är ett stort och fylligt vin med massor av typiska italienska karaktärer som körsbär, choklad och kryddor. Redan i första tävlingen vinet presenterades i fick det en guldmedalj vilket vittnar lite om att det här är något utöver det vanliga!

För att verkligen cementera hyllningen till de stora ekfaten bestämde producenten för att ta fram en etikett helt i trä. Ett arbete som visade sig svårare än man kan tro varför varje etikett är stansad och limmad för hand.

Totalt 6 Flaskor

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

  • Lignum Vitis 2017

    Antal:3
    139 kr
  • Lignum Vitis 2018

    Antal:3
    139 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS