• Fri frakt hem till dörren
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 624 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Vinlådan Innehåller

  • Lignum Vitis 2017

    Innovativ Siciliansk blend med träetikett

    Intensiv och komplex doft med tydliga inslag av mörk choklad, körsbärsmarmelad och peppar. Fyllig, djup smak med massor av mörka bär, körsbär, choklad, kakao och kryddor tillsammans med en bra tanninstruktur, en balanserad syra och en lång avslutning.

    3st

    139kr

    Beskrivning

    När en av Italiens mest innovativa producenter – EnoItalia, firade 40-års jubileum ville de skapa ett nytt vin, Lignum Vitis 2016, som hyllade den traditionella italienska vinmakningen. Det de identifierade som det mest typiska för kvalitativa Italienska rödviner, till skillnad från övriga världen, är lagringen och mognadsprocessen i stora ekfat (på flera tusen liter) snarare än små ekfat på 250-300 liter. Barolo, Amarone och Brunello är bara några exempel på viner som alltid mognar i denna typen av fat. Efter att ha sökt igenom hela Italien på spännande druvor för ändamålet föll valet på en liten dalgång på västra Sicilien med druvorna Frappato och Syrah som sedan fått mogna i 2000 liter stora ekfat. Allt enligt det traditionella hantverket med längre mognad och en mer balanserad och integrerad fatkaraktär. Resultatet blir ett stort och fylligt vin med massor av typiska italienska karaktärer som körsbär, choklad och kryddor. Redan i första tävlingen vinet presenterades i fick det en guldmedalj vilket vittnar lite om att det här är något utöver det vanliga! För att verkligen cementera hyllningen till de stora ekfaten bestämde producenten för att ta fram en etikett helt i trä. Ett arbete som visade sig svårare än man kan tro varför varje etikett är stansad och limmad för hand. Ett unikt projekt, från idé till förpackning och vinet finns i en mycket begränsad upplaga. Först till kvarn!

    Passar till

    Ett stort och djupt vin som passar bäst till smakrika och komplexa kötträtter som grytor, osso bucco och stek i ugnen. Eller så klart till ostbrickan framför brasan. Servera svalt, kring 17-18 grader.

    Utmärkelser

    Brons - Decanter World Wine Award, 2019

    Produktinformation

    Lagerstatus
    Slut
    Lagring
    Drick nu till och med 2022
    Karaktär
    Fruktigt & Smakrikt
    Färg
    Djupt blålila
    Land
    Italien
    Region
    Sicilien
    Distrikt
    Terre Siciliane
    Producent
    EnoItalia
    Huvuddruva
    Frappato
    Druvor
    55% Frappato, 45% Shiraz
    Typ
    Kork
    Passar till
    Volym
    750 ml
    Sockerhalt
    5 g/l
    Alkoholhalt
    14.5%
    Se även
  • Lignum Vitis 2018

    Innovativ Siciliansk blend med träetikett

    Intensiv och komplex doft med tydliga inslag av mörk choklad, körsbärsmarmelad och peppar. Fyllig, djup smak med massor av mörka bär, körsbär, choklad, kakao och kryddor tillsammans med en bra tanninstruktur, en balanserad syra och en lång avslutning.

    3st

    139kr

    Beskrivning

    När en av Italiens mest innovativa producenter – EnoItalia, firade 40-års jubileum ville de skapa ett nytt vin, Lignum Vitis 2016, som hyllade den traditionella italienska vinmakningen. Det de identifierade som det mest typiska för kvalitativa Italienska rödviner, till skillnad från övriga världen, är lagringen och mognadsprocessen i stora ekfat (på flera tusen liter) snarare än små ekfat på 250-300 liter. Barolo, Amarone och Brunello är bara några exempel på viner som alltid mognar i denna typen av fat. Efter att ha sökt igenom hela Italien på spännande druvor för ändamålet föll valet på en liten dalgång på västra Sicilien med druvorna Frappato och Syrah som sedan fått mogna i 2000 liter stora ekfat. Allt enligt det traditionella hantverket med längre mognad och en mer balanserad och integrerad fatkaraktär. Resultatet blir ett stort och fylligt vin med massor av typiska italienska karaktärer som körsbär, choklad och kryddor. Redan i första tävlingen vinet presenterades i fick det en guldmedalj vilket vittnar lite om att det här är något utöver det vanliga! För att verkligen cementera hyllningen till de stora ekfaten bestämde producenten för att ta fram en etikett helt i trä. Ett arbete som visade sig svårare än man kan tro varför varje etikett är stansad och limmad för hand. Ett unikt projekt, från idé till förpackning och vinet finns i en mycket begränsad upplaga. Först till kvarn!

    Passar till

    Ett stort och djupt vin som passar bäst till smakrika och komplexa kötträtter som grytor, osso bucco och stek i ugnen. Eller så klart till ostbrickan framför brasan. Servera svalt, kring 17-18 grader.

    Utmärkelser

    Guld Berliner Wine Trophy 2017
    Silver - Asia Wine Trophy, 2019
    Brons - Decanter Asia Wine Awards, 2019

    Produktinformation

    Lagerstatus
    Slut
    Lagring
    Drick nu till och med 2022
    Karaktär
    Fruktigt & Smakrikt
    Färg
    Djupt blålila
    Land
    Italien
    Region
    Sicilien
    Distrikt
    Terre Siciliane
    Producent
    EnoItalia
    Huvuddruva
    Frappato
    Druvor
    55% Frappato, 45% Shiraz
    Typ
    Kork
    Passar till
    Volym
    750 ml
    Sockerhalt
    5 g/l
    Alkoholhalt
    14.5%
    Se även
  • Producent

    EnoItalia

    EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

  • Huvuddruva

    Frappato

    Frappato - det snygga vinet från den blå druvan i Sicilien och Siciliens svar på Beaujolais är en intressant och anrik druva. Den inbjuder till nya aromatiska upplevelser för smak och gom.

  • Land

    Italien

    Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

  • Region

    Sicilien

    Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.