• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Lievland Old Vines Chenin Blanc 2018 Chenin Blanc

Lievland Old Vines Chenin Blanc 2018

"Nytt toppvin från männen bakom MAN från en av Sydafrikas tidigare toppgårdar."

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
132 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Fruktigt & Komplext
Färg
Ljust halmgul med gyllene kant
Land
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chenin Blanc
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3,8 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Intensiva aromer av aprikoser och konserverade vita persikor med toner av kokosmjölk och ekig vanilj. Smakerna är fulla av mogen, gul frukt , äppelkärnnor och kvitten. Balanserad och uppfriskande syra med ett syrligt avslut.

Utmärkelser

91/100 - International Challenge - Gilbert & Gaillard, 2019
90/100 Tim Atkins, 2019

Passar till

Servera svalt omkring två-tre grader kylskåpstemperatur. Ett bra matvin tack vare dess djupa koncentration som gör att det passar till både fisk, fågel och en del lättare rätter med fläsk. Producenten tipsar dessutom om kombinationen vit choklad och fruktsallad på stenfrukter.

Beskrivning

Lievland Old Vines Chenin Blanc är en sann reflektion av "Old Vine" Chenin Blanc med komplex frukt, lång hållbarhet och härligt djup. Just 2017 var ett väldigt torrt och kort år vilket ledde till ovanligt hög koncentration av den aromatiska frukten. Efter att druvorna handplockats avstjälkades de omedelbart, krossades och pressades de. Vinet fick sedan jäsa i en mix av ståltank och ekfat i 14 dagar innan det fick ligga ytterligare två månader "sur lie" (på sin jästfällning) för extra struktur. Resultatet är ett elegant, smakrikt och riktigt bra matvin i precis den premiumstil som producenten eftersträvar.

Om producenten

Lievland, direkt översatt, betyder "kärleksland" och man har ett hjärta av sten om man inte blir lite förälskad bara av att komma till deras gård, så vackert är det. För 20 år sedan var Lievland en av Sydafrikas absoluta topproducenter men har det senaste decenniet misskötts tills förra året då männen bakom MAN köpte gården med målet att ge gården sin forna stjärnglans. Första gången José och Tyrrel (två av de tre huvudägarna av MAN) besökte Lievland möttes de av två vildhästar som hade adopterat en springbok. Denna berörande scenen inspirerade dem till den nya etiketten som föreställer Cupidus, kärleksguden, ridande på en springbok, Sydafrikas nationaldjur.