• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Rhonéa Légendes des Toques Côte du Rhône Rouge 2019 Grenache

Rhonéa Légendes des Toques Côte du Rhône Rouge 2019

Pris 129 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2022
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Côtes-du-Rhône
Klassifikation
AOC
Producent
Rhonéa
Huvuddruva
Grenache
Druvor
60% Grenache, 30% Carignan, 10% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.5 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & smak

Elegant, delikat bukett. Mjuk och rik på smak. Tanninet är diskret och smälter i munnen, särskilt i avslutet.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med fågel, vilt med kraftiga såser, nötkött eller mogna ostar.

Beskrivning

Pionjärer av tradition och förenade av naturen. Rhonéa är en familj med över 400 hantverkare som har valt att samla sina expertiser och skapa en kreativ, banbrytande modell, baserad på deras kunskap om Rhône Valley-viner. Dessa hantverkare är starkt knutna till deras terroir och familjeägda vingårdar och har typiskt franska kunskaper som överlämnats genom generationer. Det är självklart att de är starka förespråkare för sin region, god mat och vin, enkelhet och nöje. En uppfriskande vind av förändring blåser över Rhonéa-kooperativet. Begåvade, nyfikna och kreativa hantverkare och anställda som är fulla av nya idéer och bidrar aktivt till en delaktighetsmodell som samlar färdigheter och genererar nya och ofta lite offbeat koncept. Dessa har bildats med hjälp av företagets sociala nätverk, framåtblickande workshops, transgenerationell kommunikation, Rhônedalens ambassadörer m.m. Deras senaste bebis är Rhonéa Vignobles, ett projekt som syftar till att skapa den största vingården i Rhônedalen där omsättningen kommer att delas mellan så många delägare som möjligt!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS