• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Le Terre Nebbiolo d'Alba 2016 Nebbiolo

Le Terre Nebbiolo d'Alba 2016

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
423 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Fruktig och smakrik
Färg
Ljust rubinröd
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Nebbiolo d’Alba
Klassificering
DOC
Producent
Terre del barolo
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

Fruktig, intensiv doft med mycket körsbär, peppar, rosblad och kakao. Medelfyllig, väldigt fruktintensiv smak med björnbär, körsbär, kakao och örter. Frisk syra, lena tanniner och en mjuk avslutning.

Passar till

Gott till smakrika bondsoppor, fläskgrytor med mycket grönsaker, rimmad torsk eller mellanlagrade ostar. Servera svalt kring 18-19 grader.

Beskrivning

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Just Nebbiolo d'Alba är en fruktintensiv och kryddig Nebbiolo som gör sig strålande med mat.