• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Le Terre Langhe Nebbiolo 2018 Nebbiolo

Le Terre Langhe Nebbiolo 2018

"Fruktig, stram Nebbiolo från Langhe i Piemonte"

Pris 149 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
87 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Stramt och fruktigt
Färg
Ljust rubinröd
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Langhe
Klassificering
DOC
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
11.5%
Se även

Doft & Smak

Ren, bärig doft av körsbär, björnbär och torkade kryddor såväl som trädgårdsblommor och choklad. Medelfyllig, stram smak med fin fruktighet från körsbär och plommon tillsammans med peppar, örter och viol. Bra tanninstruktur och en relativt lång avslutning.

Passar till

Gott till tagliatelle med kalv eller porcini, till vilt i alla dess former eller smakrika, lagrade ostar. Servera svalt, kring 19-20 grader.

Beskrivning

Fruktig, stram Nebbiolo från Langhe i Piemonte. Le Terre Barolo är kooperativet Terre del Barolos mest prisvärda och typiska Barolo producerad för att kunna erbjuda en riktigt bra instegs-Nebbiolo.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Deras Langhe Nebbiolo är ett smakrikt, stramt rödvin väl lämpat till mat.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS