• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Le Terre Langhe Nebbiolo 2018

Fruktig, stram Nebbiolo från Langhe i Piemonte

Ren, bärig doft av körsbär, björnbär och torkade kryddor såväl som trädgårdsblommor och choklad. Medelfyllig, stram smak med fin fruktighet från körsbär och plommon tillsammans med peppar, örter och viol. Bra tanninstruktur och en relativt lång avslutning.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5%
Sockerhalt
1 g/l

149kr

Le Terre Langhe Nebbiolo 2018

149kr
Lagerstatus:
472 st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Fruktig, stram Nebbiolo från Langhe i Piemonte. Le Terre Barolo är kooperativet Terre del Barolos mest prisvärda och typiska Barolo producerad för att kunna erbjuda en riktigt bra instegs-Nebbiolo.

Passar till

Gott till tagliatelle med kalv eller porcini, till vilt i alla dess former eller smakrika, lagrade ostar. Servera svalt, kring 19-20 grader.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Deras Langhe Nebbiolo är ett smakrikt, stramt rödvin väl lämpat till mat.

Produktinformation

Lagerstatus
472 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Ljust rubinröd
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Langhe
Klassifikation
DOC
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
11.5%
Se även

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS