• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Klassisk och prisvärd Barolo från Terre del Barolo

Komplex, kryddig, utvecklad doft med inslag av fat, torkade körsbär, oregano, hasselnötter, tobak, pomerans och rosor. Komplex, kryddig, utvecklad smak med inslag av fat, torkade körsbär, oregano, kanel, tobak, bergamott och rosor.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
2 g/l

199kr

Le Terre Barolo 2016

199kr
Lagerstatus:
500+ st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Le Terre Barolo är kooperativet Terre del Barolos mest prisvärda och typiska Barolo producerad för att kunna erbjuda en riktigt bra instegs-Barolo.

En tidigare årgång av denna prisvärda Barolo har även vunnit en silvermedalj och fått hela 92 poäng på välrenommerade Decanter World Wine Awards. Vi vågar påstå att denna årgång är minst lika bra!

Passar till

Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Rött med tegelnyans
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Klassifikation
DOCG
Producent
Terre del Barolo
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS