• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Le Terre Barbera d'Alba 2017 Barbera

Le Terre Barbera d'Alba 2017

"Bra matvin på Barbera från klassiska Alba."

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
207 st
Lagring
Drick nu till och med 2020
Karaktär
Fruktigt och kryddigt
Färg
Klart purpurröd
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barbera d'Alba
Klassificering
DOCG
Producent
Terre del barolo
Huvuddruva
Barbera
Druvor
100% Barbera
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1,5 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Aromer av friska körsbär och plommon med toner av örter, kryddor och kokta grönsaker. Smaken är len och fräsch med mogna körsbär, plommon och hallon tillsammans med en frisk syra, lena tanniner och en lite örtig, rund avslutning.

Passar till

Det friska vinet kan både avnjutas ensamt eller serveras tillsammans med rikare maträtter som pasta med ankragu. Servera svalt kring 18-19 grader.

Beskrivning

Le Terre Barbera d'Alba är kooperativet Terre del Barolos mest prisvärda och typiska Barbera producerad för att kunna erbjuda en riktigt bra instegs-Barbera.

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Deras Barbera d'Alba är en fruktig, ren och stilig Barbera.