Beskrivning

Lapis Luna Wines är en boutique-producent i Napa Valley, Kalifornien. En av de bästa producenterna vi har av Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, fatad Chardonnay och andra kaliforniska klassiker. Lapis Luna är dedikerade till att producera viner som överlevererar i kvalitet och pris. Sedan 1999 har de odlat långsiktiga relationer med etablerade vinbönder i Napa, Lodi och hela kaliforniska nordkusten. Målet är att hitta hitintills oupptäckta småvinbönder där druvorna med lite hjälp av Lapis Lunas stjärnvinmakare blir oerhört prisvärda viner. Vinerna karaktäriseras av en stor men balanserad frukt med en härlig syra och god struktur.

Lapis Luna betyder "sten" och "måne". Namnet är en honnör till naturens samspel och etiketterna frammanar historiens vingslag. Etiketterna är som konstverk i sig och är inspirerade av 400 år gamla kopparplåtsgraveringar.

Här hittar du allt vad som önskar av en amerikansk Zinfandel med det spännande tillskottet av en skvätt Sangiovese som ger en någon stramare struktur.

Passar till

Servera runt 16-20°C till en mixed grill, eller till lite bastantare kötträtter på rött kött, eller en matig pasta.

Utmärkelser

90 Poäng - Wine Enthusiast
Best Buy - Wine Enthusiast
Guld, "Class Champion" - Houston Rodeo

Produktinformation

Lagerstatus
115 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
USA
Region
Kalifornien
Distrikt
North Coast
Producent
Lapis Luna
Huvuddruva
Zinfandel
Druvor
80% Zinfandel, 20% Sangiovese
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8 g/100ml
Alkoholhalt
14.3%
Se även
 • Producent

  Lapis Luna

  Lapis Luna betyder “sten” och “måne” och har som slogan “Reach for the moon” (=Sikta mot månen). Namnet är en honnör till naturens samspel och etiketterna frammanar historiens vingslag.

 • Huvuddruva

  Zinfandel

  En blå druva som liksom den italienska druvan Primitivo, härstammar från den kroatiska druvan Crljenak Kaštelanski. Zinfandel ger allt från lätta runda vita viner, fruktiga roséviner till fylliga rödviner. 

 • Region

  Kalifornien

  USA är ett modernt och nytänkande vinland som är en seriös utmanare till de traditionella vinregionerna i Europa. Kalifornien, som står för huvuddelen av vinproduktionen, har kallats en av världens mest intressanta vinregioner just nu.

 • Distrikt

  North Coast

  Kalifornien är hem för många intressanta viner, särskilt regionen North Coast, norr om San Francisco. Totalt ingår sex distrikt i North Coast-området; Sonoma Valley, Napa Valley, Mendocino, Lake, Marin och Solano. Tillsammans upptar de nämnda distrikten över 1,2 miljoner hektar.