Beskrivning

La Gorge Fraîche kommer från Canal du Midi. Ludo och Mathieu träffades redan på gymnasiet och reste runt genom Frankrike och vidare ut i världen. Där skapade de sina arbetserfarenheter på ölfronten. Väl hemma startade de La Gorge Fraîche på trettiotalet. La Gorge Fraîche producerar bara klassisk hantverksöl från Occitanien.

Bryggeriet hjälper den lokala ekonomin genom att främja lokala krögare och deras produktidentitet är centrerad kring södra Frankrike, med särskild hänvisning till den emblematiska tramontanavinden,som är torr och livlig. Med sitt öl vill de motverka en så kallad "torr halseffekt".

Passar till

Avnjut ölet kring 6-8 grader. Servera till kryddig mat som thailändskt eller indiskt, till Cesarsallad eller varför inte till guacamole med saltade chips.

Produktinformation

Lagerstatus
229 st
Lagring
Drink Now
Land
Frankrike
Region
Occitanie
Producent
La Gorge Fraiche
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
4.5%
Se även
 • Producent

  La Gorge Fraiche

  La Gorge Fraîche startades av två unga och passionerade vänner som med en stor nyfikenhet och med gastronomin i fokus. Alla ölsorter från bryggeriet ska fungera lika bra till mat som till törssläckare.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Occitanie

  Den nyaste vinregionen i Frankrike heter Occitanie, vilket även kanske är en av landets bäst bevarade hemligheter. Occitanie ligger vid gränsen mot Spanien och här hittar du städer som Montpellier, Toulouse och Perpignan. Här hittar du ungefär 40 % av landets vinproduktion med ett brett utbud av röda viner, vita viner och roséviner.