• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
La Fea Rose Garnacha

La Fea Rose

Pris 99 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
170 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt, fruktigt och torrt
Färg
Ljust laxrosa
Land
Spanien
Region
Aragonien
Distrikt
Cariñena
Klassifikation
DO
Producent
Bodegas Paniza
Huvuddruva
Garnacha
Druvor
100% Garnacha
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Klassisk rosédoft av vita blommor, färska jordgubbar, hallon, lime och lite sten. Frisk, ren smak med mer bär i form av smultron, hallon, röda kärsbär och äpplen samt lime. Frisk syra och en krispig, rak avslutning.

Passar till

Servera runt 8-12°C som aperitif, eller tillsammans med rätter på fisk och skaldjur. Också trivsam till en picknick-sallad.

Beskrivning

La Fea kommer från ett land fullt av historia, Aragón. Ursprunget för detta namn var smeknamnet till drottningen Isabel The Catholic som var känd i den delen av Spanien och som sedan gifte sig med Fernando El Catolico. Tyvärr var hon varken särskilt söt eller populär bland folket, men genom hennes genuina omtanke om sina ämnen blev hon känd och älskad. Deras äktenskap blev grunden för enandet av Spanien. Liksom drottningen är La Fea viner som både är mäktiga och fulla av karaktär. Deras viner är klara och ärliga, fulla av känslor med rötter till dess land och det goda arbetet av invånarna under åren. DO Cariñena är den äldsta ursprungsbeteckningen i Aragón och den näst äldsta i Spanien som år 2008 firade 75 år.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS