• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 28 166 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

La Fea har en lång historia

Ursprunget för vinet är Aragón och namnet kommer av drottning Isabel The Catholics smeknamn. En drottning som var ökänd i stora delar av Spanien.

Tyvärr var Isabel varken särskilt söt eller populär bland folket, men genom hennes genuina omtanke och sin stora kunskap inom sitt område blev hon till slut possitivt uppmärksammad och älskad.

Liksom drottningen är La Feas viner både mäktiga och fulla av karaktär. Vinerna är klara, ärliga och skapar minst sagt välbehag i gommen.

Passar till

Servera vinet kring 6-8°C Perfekt till Pizza Bianca, färska skaldjur, toast skagen men också väldigt trevligt i sin enkelhet som aperitif.

Produktinformation

Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
DO Cava
Huvuddruva
Macabeo
Druvor
40% Macabeo, 40% Xarello, 20% Parellada
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8 g/100ml
Alkoholhalt
11.5%
Se även
Kategorier
La Fea Organic Cava Brut (i trälåda) har fått betyget 3.8/5 • 5 omdömen.
  • Huvuddruva

    Macabeo

    Macabeo är en ljus druva som används i vita och mousserande viner. En druva som ger en relativt låg alkoholhalt som sällan överstiger 13%. Serveras bäst kylt mellan 6-10 grader.

  • Region

    Katalonien

    I Cataluñya sker produktionen av de berömda mousserande vinet Cava.
    Cataluñya är ett gammalt och mångfacetterat vinområde. I många avseenden ligger det i framkant när det gäller att utveckla spansk vinproduktion.

  • Kategori

    Cava

    Cava- Spaniens stolthet när det kommer till mousserande vin. Allt som oftast torrt och härligt friskt med fina bubblor. Cava är perfekt att bjuda på när man önskar att lyxa till det men till ett vänligt pris.

  • Karaktär

    Torrt & Fruktigt

    Under denna kategori faller torra och fruktdrivna viner in med en restsötma på minimum 3g/ l max 12 g/ l.