Servera till kötträtter, mustiga grytor, en högkvalitativ köttbit, som entrecôte med béarnaise, eller en klassisk chark- och ostbricka. Servera runt 16-20 grader nu eller låt utvecklas i 5-7 år för att låta tanninerna mjukna
Frodiga och lätt söta toner av röda körsbär och björnbär som leder till ett runt och fylligt vin med generösa smaker, smidiga tanniner och fin fräschör. Drickmoget redan nu, men det kan lätt fortsätta utvecklas några åt till.
La Dame de Montrose är Château Montroses andravin, men tillverkas med samma rigorösa och stränga standarder som förstavinet. Den ganska stora andelen Merlot, ger en silkeslen och rund fruktighet, och skiljer sig mot förstavinet i det att detta är lite mer lättillgängligt. La Dame de Montrose är en hyllning till Yvonne Charmolue, som ensamt drev Château Montrose mellan 1944 och 1960
Utmärkelser
94 poäng - Andreas Larsson - Tasted
94 poäng - Wine Enthusiast
93 poäng - Jane Anson - Inside Bordeaux
Produktinformation
Lagerstatus:
16 st
Volym: 750ml
Sockerhalt: <0.3g/100ml
Alkoholhalt 14.5%
Druvor: 55% Cabernet sauvignon, 41% merlot, 4% petit verdot