Den vita hägern har alltid varit sällsynt i Nya Zeeland och den har vunnit nästintill mytisk status. Om du lyckas se en av dessa hägrar ska du få evig lycka. Att säga att någon ser ut som en Kotuku är att ge någon en stor komplimang.
2023 var en säsong som började starkt med utmärkt blomning, vilket ledde till potentialen för en stor skörd. En klassisk Marlborough-sommar såg konsekventa dagar utan överdriven värme och en något lägre total solsken än genomsnittet.
Lätt men ihållande regn under bärmognaden innebar att fokuserad vingårdsförvaltning var avgörande för att bevara frisk frukt till skörden.
Denna utmaning möttes väl över vingårdarna, vilket resulterade i vackert ren frukt redo för att skapa högklassiga viner.
VINIFIKATION
Det mycket skickliga och multinationella teamet i vingården har producerat ännu en fantastisk Marlborough Sauvignon Blanc. Druvorna skördas och pressas omedelbart i nattens svalka. Juicen hålls vid kalla temperaturer för att säkerställa att aromaterna inte går förlorade. Musten jäser sedan till full torrhet vid kalla temperaturer med specifikt utvalda jästsvampar för att bibehålla det fräscha uttrycket.