Håvaldsen Triple Cask Aquavit är tillverkad av potatisbrännvin genom att destillera alla örter samtidigt och bara tillsätta rent fjällvatten efter destilleringen. Örterna integreras väl i det färdiga produkten och får högsta kvalitet. Håvaldsen destilleras på samma sätt som en "London Dry Gin".
Akvaviten har lagrats på tre olika fat i minst 12 månader totalt, Sherry, Madeira och fin fransk ek. Detta är den första triple-cask aquaviten som tillverkats i Norge och förmodligen globalt sett.
Mellan 2018 och 2023 har denna aquavit tre gånger tilldelats utmärkelsen årets bästa norska aquavit.
Denna triple-cask aquavit är en hyllning till Mästerdestillatörens farfar Herold Håvaldsen, en gruvarbetare i de norska bergen. Under andra världskriget arbetade han på skepp innan han togs som krigsfånge för sitt arbete som motståndskämpe. Vi hedrar historierna om medarbetande gruvarbetare och fallna hjältar med denna komplexa norska Aquavit.