• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
 • Vinlåda

Johann Brunner Riesling

 • 8 flaskor

Två olika distrikt, samma druva och samma vinmakare. Riesling är en druva som kommer i många olika skepnader och idag har du chansen att testa två olika Rieslingviner mot varandra från tyska producenten Johann Brunner som blivit känd för sina viner på just Riesling.

Det ena vinet kommer från Mosel som förr i tiden var känt för sina nästintill alltid söta viner med en låg alkoholhalt vilket också fått många att välja bort just Mosel Riesling. Idag har trenden vänt och allt fler vinmakare väljer att jäsa ut vinerna till helt eller nästintill torra viner. Denna Mosel Riesling är ren och snygg i den modernare stilen med lägre restsötma men med bibehållen fin floralitet och fräschör. Utsökt till en asiatisk sallad på biff eller skaldjur.

Det andra vinet kommer från  Rheinhessen. Ett väl kuperat område söder om floden Rheingau. Vinerna härifrån är ofta djupare i färgen, med mognare frukt och större densitet som kommer bland annat från jordmån och den högre alkoholhalten. Johann Brunner Rheinhessen Riesling 2018 är en mer gulfruktig och något fylligare Riesling men med en flörtig restsötma som bäddas in fint med den skarpa, rena syran. Testa till en kryddig thaiwok!

Totalt 8 flaskor 

789kr

 • Tillfälligt slut
Lagerstatus:
Tillfälligt slut

Produktinformation

Innehåll
8 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

 • Johann Brunner Piesporter Michelsberger Riesling 2018

  Antal:4
  99 kr
 • Johann Brunner Rheinhessen Riesling 2018

  Antal:4
  99 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS