• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Jean Lefort Chablis 2018 Chardonnay

Jean Lefort Chablis 2018

Pris 199 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
113 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Frisk, mineralrik och elegant
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
AOC Chablis
Producent
Les Grands Chais de France
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Fina och friska dofter av vit frukt, med en elegant mineralitet, som erbjuder komplexitet. Smakerna är välbalanserade, med en frisk finish av citron.

Passar till

Servera runt 8-12°C till ostron, fisk i sås, eller varför inte rätter på vitt kött i sås, som t.ex kalv eller vild fågel. Tack vare sina mineraltoner, funkar det väldigt fint med sushi, eller ostar som getost, blåmögel eller comté.

Beskrivning

Sedan 1891 har hemligheter och traditioner i hjärtat av Bourgogne lett till utvecklingen av en av de absolut största appellationerna. Från manuell skörd och rigorösa urval, till åldrande i nya ekfat och noggrann tappning, innesluter Jean Leforts viner regionens historia, tradition och egenskaper som motiverar deras rykte om att de producerar fantastiska viner. Namnet Jean Lefort har ett högt anseende i vinvärlden, särskilt i Bourgogne, där namnet är ett kännetecken för kvalitet, både för dereas klassiker och Grands Crus-viner. Deras chefsvinmakare tillbringar året med att välja ut de absolut bästa druvorna. Detta noggranna arbete resulterar i fantastiska slutprodukter - smidiga, eleganta och läckra viner. Egenskaper som ger mångsidiga viner, som klarar sig både på egen hand och som måltidsdryck.