Jardin De Claudia Blanc 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris Ekologiskt vin
Jardin De Claudia Blanc 2013 Blend

Jardin De Claudia Blanc 2013

Jardin De Claudia Blanc 2013

Tillfälligt slut

Pris 109 kr 111 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2017.
Färg
Ljust halmgult med något mörkare kanter.
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
Grenache blanc, marsanne, roussane
Typ
Vitt
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

Komplex, fruktig doft av äpplen, aprikos och plommon tillsammans med vita kryddor. Snyggt balanserad, rund smak med mogen gult frukt, nötter, mineral och örter. Frisk syra, finlemmand ekighet och en avslutning som hänger kvar.

Passar till

Användbart vin till mycket, så som klassiska rätter av fisk- eller kyckling eller till en matigare sallad. Servera svalt kring 10-12 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Jardin De Claudia Blanc är ett nytt vin från producenten gjort på lokala druvor.