Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Sydfrankrike Frankrike
  • Nyhet
Invivo X Sarah Jessica Parker Rosé 2023 Grenache

Invivo X Sarah Jessica Parker Rosé 2023

179kr

1 flaskor
Invivo X Sarah Jessica Parker Rosé 2023 Grenache
Invivo X Sarah Jessica Parker Rosé 2023 179kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
126 st

Rosé från hyllade Invivo X i samarbete med Sarah Jessica Parker!

Perfekt kyld som en aperitif med Picholine-oliver eller som matvin med grillad fisk, sallad och getost. Prova ett glas vid sidan av en klassisk caesarsallad (gå tungt på ansjovisen!) eller den klassiska franska rätten grillad lamm med 'herbes de Provence'. En av Robs favoritmatmatchningar är krispiga pommes frites eller "frites" som fransmännen kallar dem, med en kruka aioli vid sidan om (en överdådig sås gjord av majonnäs, vitlök, olivolja och salt). Sarah Jessicas favoritmatparningar är kinesisk mat, ost och pizza. Serveringstemperatur: 8-10 grader.

Doften är djup, komplex och elegant. Guava, apelsinblomma och limezest kombineras för att ge en lyftande men raffinerad aromatisk upplevelse. Vinet börjar brett i gommen och söker alla tillgängliga smaklökar, för att sedan expandera ytterligare med toner av passionsfrukt, mogen peppar och kanderade citronskal genom hela smakupplevelsen. Texturmässigt är vinet fylligt och ackompanjeras av sublim syra som kompletterar den överflödiga mängden komplexa smaker. Utmärkt på egen hand eller med ditt eget val av mat.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 12%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rosévin

Omdömen

Beskrivning

Vinet har skapats i samarbete med familjegodset från Lambesc, i södra Provence. Druvorna kommer från Roy Renés vingårdar, som täcker lite över 900 hektar runt byarna Lambesc, Saint-Cannat och Rognes, fulla av rika traditioner och historia.

Den exceptionella exponeringen av Chaîne des Côtes och Chaîne de la Trévaresse-topparna samt ett klimat mycket lite utsatt för regn och frost, gör att vi kan skörda med en oklanderlig kvalitet på druvor. Druvorna jästes helt och hållet med klasar, med en kort maceration på bara några timmar. Detta var tillräckligt för att ge fantastisk färg och textur. Efter en skonsam pressning fick saften en kall jäsning i rostfritt stål och tilläts jäsa till nästan fullständig torrhet. Mognad på jästfällning i rostfritt stål lade sedan till textur. Malolaktisk jäsning förhindrades för att säkerställa livlighet.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling