• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Harbour Bridge Chardonnay 2020 Chardonnay

Harbour Bridge Chardonnay 2020

Pris 129 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta två åren
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Australien
Region
South Eastern Australia
Producent
Kingston Estate Wines
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
4.8 g/l
Alkoholhalt
12%

Doft & smak

Välbalanserat, med sköna toner av rostat bröd, nötter och skirat smör. Detta ackompanjeras av tropiskt frukt, såsom persika, ananas och melon.

Passar till

Servera runt 9-11°C till enklare skaldjurs- eller fiskanrättningar, eller till lättare kalv- eller fläskrätter.

Beskrivning

1961 träffades de grekiska immigranterna Nina och Steve Moularadellis när de arbetade som druvplockare i Riverland. De gifte sig och köpte snart ett egen jordbruk och 1965 kunde de stoltsera med sin första egna skörd. Deras son Bill växte upp i den snabbt växande vingården och lärde sig både hantverket och företaget och vid 21 års ålder grundade han sin egna vingård precis intill föräldrarnas. Bill fick tidigt ut sina viner på export och han skördade snabbt framgångar i framför allt Storbritannien och Kanada. Idag är Kingston Estate fortfarande en familjeangelägenhet, där Bill driver verksamheten tillsammans med sin hustru och tre döttrar. Döttrarna ja! Precis som sin far, så har de också tagit steget mot att starta egen vintillverkning då de 2019 grundade Mo Sisters Vineyard. Spännande familj, där det genomgående temat är kvalitet, tillförlitlighet och kontinuerlig förbättring

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS