Beskrivning

Gevrey-Chambertin - en by i distriktet Bourgogne Côte de Nuits med några av världens mest prestigefyllda och dyra viner.

Byn är hem för nio Grand Cru-vingårdar, mer än något annat område i Bourgogne. Även om Grand Cru-vinerna väcker mest uppmärksamhet, är även 1:er Cru och standard Gevrey-Chambertin högt skattade viner.

De bästa exemplaren kräver tid innan de utvecklats till sin fulla potential och blir till de rikaste och mest kompletta vinerna, hela Côte d'Or inräknat. La Justice består av två olika "terroirs". Vougeraies vingårdslägen ligger på den mest kalkrika delen av marken.

Passar till

Servera vinet kring 18 grader efter en tids luftning i karaff. Passar underbart bra att servera till en Boeuf Bourguignon, vindoftande kycklinggrytor samt till kalvfilé med svampsås.

Utmärkelser

90-92 Poäng - Robert Parker
91 Poäng - Tim Atkin

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 1 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Gevrey-Chambertin
Producent
La Vougeraie
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  La Vougeraie

  I slutet på 1990-talet valde familjen Boisset att samla samtliga av sina utspridda vingårdar under en och samma domän - detta för att möjliggöra skapandet av Bourgogne-viner i absolut toppklass.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Karaktär

  Fylligt & Smakrikt

  Under denna kategori faller viner in som är ekfatslagrade, alternativt som fått mycket kontakt med sin jästfällning och utan sötma.