Beskrivning

Gevrey-Chambertin - en by i distriktet Bourgogne, Côte de Nuits!

Här produceras några av världens mest prestigefyllda och dyra röda viner. Byn är hem till nio Grand Cru-vingårdar, mer än något annat område i Bourgogne. Även om Grand Cru-vinerna väcker mest uppmärksamhet, är även 1:er Cru och standard Gevrey-Chambertin högt skattade viner.

Gevrey-Chambertin har kallats "en kung bland viner" och var bl.a. Napoleons favoritvin. Gevrey-Chambertin är vanligtvis djupare i färg och har mer struktur än sina rivaler från Vosne-Romanée och Chambolle-Musigny. Bra exemplar kräver tid innan de utvecklats till de rikaste och mest kompletta vinerna i Côte d'Or. Vougeraies Gevrey-Chambertin är tillverkad av druvor från upp till över 65 år gamla vinrankor, från flera olika lägen runt om i byn.

Passar till

Servera vinet svalt kring 16-18 grader. Perfekt till eleganta anrättningar på fågel, vilt och charkuterier.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 6 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Gevrey-Chambertin
Producent
La Vougeraie
Huvuddruva
Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
 • Producent

  La Vougeraie

  I slutet på 1990-talet valde familjen Boisset att samla samtliga av sina utspridda vingårdar under en och samma domän - detta för att möjliggöra skapandet av Bourgogne-viner i absolut toppklass.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.