Perfekt serverat till kraftfulla kötträtter, mustiga pastasåser som ragú samt till salta hårdostar och charkuterier. Utmärkt till grillat. Servera kring 16-18 grader.
Ett spännande vin framställt enligt den mycket uppskattade metoden- Governo all’Uso Toscano, vilket ger ett vin med en djup, mjuk och stor inbjudande munkänsla, samt en kraftfull struktur, smyckad med generösa toner av mogna frukter som körsbär, plommon, och russin. Den fina strukturen i vinet kommer från sangiovese, som noggrant blandats med en perfekt dos av merlot, colorino och cabernet, vilka skördas i skiftet mellan september och oktober, anpassat efter varje druvsorts unika mognadstidpunkt. I noggrant utvalda delar av vingårdarna tillåts druvorna torka på vinstocken, för att förstärka deras naturliga sötma. Efter den första jäsningen pressas dessa torkade druvor försiktigt och integreras i vinet, vilket leder till en andrajäsning som varar mellan 2 till 3 veckor. Resultatet är ett oemotståndligt vin som balanserar klassisk elegans med djupa, komplexa smaker.