*Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Slut
Fri frakt från 799 kr
Nöjd kund-garanti
Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut
Avnjut tillsammans med en söndagsstek, eller en kryddig fläsk-, bön- och chorizogryta. Lagom serveringstemp är runt 16-20°C.
Intensiva aromer av körsbär och krikon, med inslag av svartpeppar och vanilj. Smidiga och elegant smaker av saftig frukt och subtil kryddighet från eken.
Historien bakom Gazzerosse började redan för två sekel sedan med Antonio Di Gregiorio som med stor passion startade sin vingård med endast 30 hektar mark. Sedermera tog sonen Andrea över och utökade odlingen med 70 hektar. Idag drivs vingården av fjärde generationens vinmakare bestående av bröderna Andrea, Agata och Salvatore. De har utvecklat kunskapen i vingården och hur de sköter sina vinodlingar. Fokus ligger på att skapa så kvalitativa viner som möjligt men till ett bra pris. Under slutet på 90-talet valde de att totalrenovera vineriet vilket också ökat kvaliteten avsevärt på det färdiga vinet.
Gazzerosse Terno Petit Verdot Syrah 2006 är ett vin med stor kropp och smakrikedom med allt vad de två kraftfulla druvorna Petit Verdot och Syrah bjuder på. Njut av mörka plommon, körsbär, kryddighet, runda fina tanniner och mjuka vaniljtoner från de nya faten som vinet vilat på innan buteljering. Vinet är härligt drickmoget nu men kan absolut ligga minst 5 år till.
Eventuella skönhetsfel på flaskan
Då denna allra sista pall Gazzerosse Terno Petit Verdot Syrah 2006 fått "samla damm" längst inne i ett klimatkontrollerat lager i många år kan en del av flaskorna vara just lite dammiga. Smärre skönhetsfel på etiketterna kan också förekomma. Innehållet är det dock långt ifrån något fel på!