Franklin Tate Shiraz 2014 Shiraz-Syrah

Franklin Tate Shiraz 2014

Pris 169 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu och fram till 2023
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Djupt rubinröd med lila reflektioner
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
Shiraz
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Dofterna domineras av mogna mörka körsbär, plommon och en lätt kryddighet. Ekfatslagringen ger en lätt bakgrund av vanilj och kaksmulor. Smaken är typiskt för Shiraz med kryddor, körsbär, vitpeppar och torra tanniner. Ett modernt livfullt rött vin!

Passar till

Ett utmärkt vin till köttbiten, tillsammans med krämiga såser eller mustiga grytor. Servera strax under rumstemperatir, mellan 18-20 grader.

Beskrivning

Familjen Tate har producerat prisbelönta viner i Margaret River sedan 1974 och är stolta över att presentera deras nya kreationer under namnet "Franklin Tate Estate". Unika, handgjorda viner från den berömda regionen Margaret River. Franklin Tate Estates viner handlar om en passion för vinframställning. Vi är välsignade med vår isolering, det betyder att vi kan koncentrera oss på vårt hantverk och vårt engagemang för att bara göra vin som är det ultimata uttrycket för vad vår region gör bäst. Viktigast av allt är att vi är engagerade i att bara göra vin som visar vad vår region gör bra och att kunna samla det bästa från vår vingård.Franklin spenderade många år på att leta efter de bästa platserna, med den bästa balansen mellan klimat och jordmån, med förmågan att minska avkastningen och koncentrera smakerna. Endast de bästa druvorna i varje vingård anses bra nog för att inkluderas i deras viner. Resten håller helt enkelt inte måttet.