• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Ferdinand Mayr Cuvée Österreich Reserve Weiss 2018 Grüner Veltliner

Ferdinand Mayr Cuvée Österreich Reserve Weiss 2018

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 1 st kvar
Lagring
Drick inom de närmsta tre åren
Karaktär
Friskt och kryddigt
Färg
Ljusgul
Land
Producent
Huvuddruva
Druvor
95% Grüner Veltliner, 5% Chardonnay
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13%

Doft & Smak

Frisk, ren och elegant doft av stenfrukt, citrus, vitpeppar och nyklippt gräs. Komplex, krispig smak med mycket persika, melon, citron tillsammans med tydlig blommighet och en frisk syra i en lång avslutning.

Utmärkelser

Brons - Hong Kong Pacific Challenge, 2017

Passar till

Servera väl kyld runt 8 grader. Ett perfekt komplement till traditionella österrikiska rätter som Wienerschnitzel, kokt nötkött eller kalvkött. Passar även tillsammans med sallader, fisk, fågel eller ostbrickan.

Beskrivning

Vinälskaren Ferdinand Mayr visar med sin nya serie Cuvée Österreich att man kan producera kvalitetsvin från den österrikiska regionen Niederösterreich. Till vardags är han professor i oenologi på universitet i Wien men producerar alltså vin vid sidan av professorsyrket. Just denna serien är från hans absolut bästa druvor från olika vingårdsplatser som han på ett eller annat sätt är involverad i tack vare sitt fantastiska renommé som odlare. Just detta vita exemplaret är en Grüner Veltliner med en skvätt Chardonnay för lite extra tyngd. Kvalitet för en bra bit under 200 kr är riktigt bra!