• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Felicette Grenache Rouge 2017

Felicette Grenache Rouge 2017

"Ren Grenache från södra Frankrike"

Pris 129 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren
Karaktär
Fruktigt och pepprigt
Färg
Körsbärsröd med violetta toner
Land
Frankrike
Region
Languedoc-roussillon
Distrikt
Pays d'Oc
Klassificering
IGP
Producent
Alliance wines
Druvor
100% Grenache
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

En kraftig näsa av söta kryddor, rom och antydan av vanilj. Mycket härligt i gommen med kryddnejlika och viol. Medelfylligt och mjukt.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, runt 18-20 grader. En utmärkt partner till en härlig pasta, tomatbaserade rätter och även till kryddstarkare mat.

Beskrivning

Det sägs ofta att det finns fler människor som har rest till rymden än det finns Masters of Wine, och det kan mycket väl vara sant. Någonting som definitivt är sant är att det finns fler Master of Wine än det finns kosmiska katter. I en unik gallisk översvämning av innovation, 1963, gick Frankrike med i tävlingen om att skicka ett djur till rymden via en katt som hette Félicette. Nu odödlig på ett vin som hyllar dem som tänker utanför boxen, är Felicette för alla som drömmer om att vara lite annorlunda. En elegant smidig, aromatisk Grenache Rouge och en krispig, fräsch Grenache Blanc, båda IGP Pays d'Oc och inhemska till regionen. Båda har omsorgsfullt utformats till att vara subtila, men ändå kaxiga och matvänliga.

En kraftig näsa av söta kryddor, rom och antydan av vanilj. Mycket härligt i gommen med kryddnejlika och viol. Medelfylligt och mjukt.