• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Fat Baron Shiraz 2020 Shiraz-Syrah

Fat Baron Shiraz 2020

Pris 129 kr
Lagerstatus
330 st
Lagring
Drick nu och fram till 2023
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Mörkt, nästan svart, med purpurröda stråk
Land
Portugal
Region
Setúbal
Klassifikation
DOC
Producent
Casa Ermelinda Freitas
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
100% Shiraz
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
11 g/l
Alkoholhalt
14.5%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Stort och smakrikt, med aromer av mogen mörk frukt, viss sötma av vanilj, hallon och chokladkaka, med den karaktäristiska Shiraz-kryddigheten. Härlig munfyllnad, fasta tanniner och en lång ihållande finish.

Utmärkelser

Från Casa Ermelinda Freitas, vinnare av "Best Wine in the World" 2008!
Guld - Gilbert & Gaillard, 2020
91/100 - Gilbert & Gaillard, 2020

Passar till

Servera runt 16-20°C som en perfekt partner till kraftiga rätter på rött kött, gärna grillat. Också att väldigt trivsamt vin till diverse ostar, ugnsrostat kött och vilträtter.

Beskrivning

1995 kände Dona Ermelinda att hon nu var för gammal för att ta hand om sina vinodlingar, så hennes dotter Leonor tog över driften av gården. Men tiderna var tuffa på den soliga, sandiga Setúbalhalvön, och Leonor fann att efterfrågan på hennes viner var liten. Av en slump träffade hon stjärnvinmakaren Jaime Quendera, som hjälpte Leonor att förvandla Casa Ermelindas så grundligt att de 2008 vann "Best Wine in the World" för deras 2005 Shiraz! Setúbal är känt för sina rullande vågor och överdådiga dessertviner, men nu (tack vare bl. a.Jaime och Leonor) är även dess smakrika och djärva rödviner i centrum.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS