Beskrivning

1995 kände Dona Ermelinda att hon nu var för gammal för att ta hand om sina vinodlingar, så hennes dotter Leonor tog över driften av gården. Men tiderna var tuffa på den soliga, sandiga Setúbalhalvön, och Leonor fann att efterfrågan på hennes viner var liten. Av en slump träffade hon stjärnvinmakaren Jaime Quendera, som hjälpte Leonor att förvandla Casa Ermelindas så grundligt att de 2008 vann "Best Wine in the World" för deras 2005 Shiraz! Setúbal är känt för sina rullande vågor och överdådiga dessertviner, men nu (tack vare bl. a.Jaime och Leonor) är även dess smakrika och djärva rödviner i centrum.

Passar till

Servera kring 18 grader. Perfekt till grillade lammkotletter med örtslungad potatis, till fläskgrytor samt till ost och chark.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Portugal
Region
Setúbal
Distrikt
Península de Setúbal
Producent
Casa Ermelinda Freitas
Huvuddruva
Castelão
Druvor
Castelão, Touriga Nacional, Alicante Bouschet
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.9 g/100ml
Alkoholhalt
15%
Se även
 • Producent

  Casa Ermelinda Freitas

  Casa Ermelinda Freitas är en familjeägd vingård i Fernando Pó, Portugal, som tillverkat fantastiska viner i fyra generationer sedan 1920. 

 • Huvuddruva

  Castelão

  Castelão är en druva som företrädesvis ger viner av hård karaktär.
  Castelão är en portugisisk druva som ingår i flera olika typer av vin, som till exempel röda, rosé och även mousserande och portvin. 

 • Region

  Setúbal

  Söder om Lissabon produceras starkvinet Moscatel de Setúbal.
  Vinet från Setúbal har en lång och brokig historia. För att förbättra smaken har det till och med transporterats fram och tillbaka till Indien.

 • Distrikt

  Península de Setúbal

  Strax söder om Portugals huvudstad Lissabon sticker en udde ut. Den är omgiven av floderna Tajos och Sados delta i norr respektive sydost. I väster och söder ligger Atlanten. Udden heter Peninsula de Setúbal och är en vinregion med två DOC.