Elegant rosé från Loire som gör sig bra till grillade fisk och skaldjur, men också med kycklingrätter och fräscha sallader med getost eller färska örter. Serveras bäst väl kyld, kring 8–12 grader, för att lyfta fram vinets friska karaktär.
Det här vinet bjuder på en uttrycksfull aromatik där fräsch citrus möter floralitet, följt av solmogna röda bär som hallon, smultron och granatäpple. Eftersmaken är fint ihållande med örtiga inslag.
Bakom vinet står Famille Bougrier, en vinfamilj med över 140 års erfarenhet av att göra kvalitetsviner i Loire. Här har de tagit tillvara på två druvsorter med olika styrkor: grenache står för frukt, fyllighet och rondör, medan grolleau bidrar med frisk syra och en lättare, blommig karaktär. Kombinationen ger ett charmigt och lättdrucket rosé.
Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!