Perfekt att sippa på i goda vänners lag, eller varför inte till grillad- fisk, skaldjur eller kyckling. Även ett bra salladsvin. Servera runt 8-12 grader.
Uttrycksfull aromatik i perfekt balans mellan fräsch citrus och floralitet. Detta är något som återkommer i smaken adderat solmogna röda bär som hallon, smultron och granatäpple. Eftersmaken är fint ihållande med örtiga inslag.
Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!