• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Ekologiska Röda

Pris 989 kr
Ekologiska guldkorn i rött!

Vi på Vinoteket strävar ständigt efter att värna om naturen och människorna bakom vinet.

Även om alla viner i vår portfölj inte är ekologiskt certifierade så kommer de flesta av våra viner från små, medvetna producenter som vet hur man förvaltar sina egendomar utan kemiskt överbesprutande i vingården. I denna samling fokuserar vi på bra viner som faktiskt är certifierade och de bästa vi har i lager just nu. Samlingen innehåller fyra fylliga röda viner, om totalt åtta flaskor. Njut fylliga kraftfulla viner från soliga Sicilien, heta Puglia och sist men inte minst en elegant Merlot från spanska Navarra! Perfekt till höstens mysiga middagar.

Att odla ekologiskt betyder i princip att man odlar så naturligt som möjligt, utan inblandning av konstgödsel, bekämpningsmedel och kemiska tillsatser, för att på så sätt bevara en naturlig odlingsjord, hålla grundvattnet rent och skydda djur- och växtarter och kulturlandskap. Ofta leder detta till mindre skördar men druvor av högra kvalitet.

Ogräs bekämpas ofta med harvar, hackor, eller flamning (man bränner ogräset). Detta resulterar ofta i att ekologiska odlingar har en enormt rik mångfald av flora och fauna. Mot skadedjur och svampar kan man istället för kemiska bekämpningsmedel använda biologiskt nedbrytbara preparat, eller odla andra växter som i sin tur lockar till sig andra insekter som äter skadedjur, som t.ex löss.

Att certifiera sig ekologiskt är en process som både är kostsam och byråkratisk, vilket lett till att många vinodlare väljer att avstå från certifiering, även om de i praktiken odlar helt ekologiskt. I denna låda är dock samtliga viner ekologiskt certifierade, vilket också alla våra viner vi utger för att vara ekologiska är.

Totalt 8 Flaskor

* Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.

Innehåll
8 flaskor
Lagerstatus
100+ st

Vinlådan Innehåller

 • Las Reñas Ecologico 2019

  Antal:2
  109 kr
 • Rhonéa nos Terroirs Bio Méditerranée Rouge 2019

  Antal:2
  129 kr
 • Terre di Bruca Quaranta Nero d'Avola 2018

  Antal:2
  149 kr
 • Selección Numerada Ecológico Merlot v17 2018

  Antal:2
  109 kr 119 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS