• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Edizione Limitata Collezione
Edizione Limitata är ett italienskt koncept som, likt Cleanskin i Australien och Selección Numerada i Rioja, betyder att det är ett vin från en hemlig topproducent. Anledningen till att producenten i dessa fall vill vara hemlig är att de måste göra plats för nya årgångar i källaren och därför säljer ut sina viner till kraftigt rabatterade priser. Just Edizione Limitata-vinerna kommer från välkända Chianti i Toscana och som seden bör domineras vinerna av regionens paraddruva Sangiovese. Här erbjuds, med andra ord, ett utmärkt tillfälle att köpa högkvalitativa Chianti-viner till en bråkdel av ordinarie pris.

Stilen på vinerna är av klassisk Chianti-karaktär, med kraftiga dofter och lite strama smaker av torkad frukt, såsom plommon och körsbär, med kryddiga inslag och eleganta ektoner. Andra karaktärsdrag är tryffel, vanilj och läder och inte sällan har de en ganska hög syrlighet. Om vi får vara så fräcka och generalisera lite, så är Chianti-viner, till skillnad från publikfriare som Amarone, inte alls så insmickrande och lättdruckna. De kräver med andra ord lite engagemang av mottagaren. Är det nåt Chianti är, så är det synnerligen bra matviner! Öppna någon av dessa när du är sugen på italiensk mat, som t ex pizza, lasagne eller andra kraftiga pastarätter så är du hemma. Andra bra matkavaljerer kan vara "Spaghetti alla puttanesca" eller toskanska kalvrätter.

Vinpaketet innehåller totalt 9 flaskor, 3 av varje vin.

Innehåll
9 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

 • Edizione Limitata Chianti Riserva 5 2012

  Antal:3
  159 kr
 • Edizione Limitata Chianti Class Num 8 2011

  Antal:3
  119 kr 145 kr
 • Edizione Limitata Chianti Riserva 6 2009

  Antal:3
  109 kr 140 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS