• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Édition Secrète Bordeaux Superieur 2010 Cabernet Sauvignon

Édition Secrète Bordeaux Superieur 2010

"Perfekt drickmogen Bordeaux från kultåret 2010!"

Pris 149 kr 179 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Perfekt drickmognad men kan sparas 3-4 år ytterligare.
Karaktär
Komplext & Elegant
Färg
Djupt rubinröd med tegelröd kant
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Bordeaux Supérieur
Klassificering
AOC
Producent
Hemligt
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
80% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Elegant, inbjudande doft av svarta vinbär, plommon, cederträ, tobak och den klassiska blyertstonen. Medelfyllig, rund och komplex smak med mycket mörk frukt, en välintegrerad fatton och snygga kryddiga toner av peppar och nejlikor. Bra tanniner, mjuk syra och en lång, silkeslen avslutning.

Passar till

Ett alldeles strålande matvin tack vare sin kombination av elegant frukt och kryddighet tillsammans med en djup koncentration vilket gör att det passar extra väl till långputtrande grytor, helstekta rätter på nöt- eller lamm eller så klart till en riktigt skön ostbricka med salta kex. Servera svalt, ett par grader under rumstemperatur kring 17-18 grader och ge gärna vinet lite luft i en karaff före servering.

Beskrivning

Édition Secrète Bordeaux Superieur 2010 är vårt senaste fynd i den småskaliga vinvärlden. Det var under en resa till Bordeaux som vår inköpare Maja på en lunch bjöds på ett vin med åtta år på nacken för en spotstyver som hon frågade kyparen om producenten och med tid över följande dag åkte hon dit och hälsade på. Väl på plats visade det sig att de hade flera projekt med fat som de "ställt åt sidan" för att ge åldersmognad och efter att ha provat lite och fått priserna tog Maja direkt på sig förhandlarhatten. Då producentens viner redan finns i Sverige får vi inte använda deras ordinarie etikett utan skapade en egen. Och tack vare vinets kvalitet har vi kunnat sätta ett pris som med råge understiger det ordinarie. Hemligt fynd i sin rätta bemärkelse.