Beskrivning

Familjeföretaget Barbanera grundades år 1938 i en pittoresk och vackra by på sluttningarna av Monte Cetona i hjärtat av de gröna kullarna och vingårdarna i det toskanska distriktet Valdichiana. 

Barbanera står för en dynamisk och modern verksamhet, som huvudsakligen handlar om export till Europa och övriga världen.

Inledningsvis hade Barbanera enbart fokus på viner från Toscana, men med en växande efterfråg på viner från andra regioner i Italien som Apulien (Puglia) och Sicilien har det lett till att de idag erbjuder ett bredare utbud av viner från flera regioner.

Barbaneras viner får regelbundet medalj-regn över sig och utmärkelser på högsta nivå i både nationella och internationella tävlingar.

Det senaste och mest prestigefyllda priset var omnämnandet de fick år 2020 som "The Best Italian Producer for index Quality-Quantity" på "Annuario dei Migliori Vini Italiani" av den berömda italienska vinkritikern Luca Maroni.

Passar till

Avnjut vinet kring 16-18 grader. Perfekt till anrättningar på vilt, mogna och smakrika ostar med chark, eller till lite fylligare pastarätter.

Utmärkelser

98/99 Poäng - Luca Maroni, 2021

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Vino d'Italia
Producent
Barbanera
Huvuddruva
Merlot
Druvor
Merlot, Sangiovese, Primitivo, Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.2g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Barbanera

  Barbanera är en vinproducent och ett familjeägt vinföretag som grundades i den lilla byn Piazze.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Huvuddruva

  Merlot

  Känd från kultfilmen Sideways

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.