Dominio del Águila Picaro Tinto 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris Ekologiskt vin
Dominio del Águila Picaro Tinto 2014 Tempranillo
Prisvinnande vin
Remelluri Reserva Rioja 2009

Pris: 299 kr

Dominio del Águila Picaro Tinto 2014

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt utveckla ännu mer komplexitet fram till 2025
Karaktär
Elegant och örtigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Producent
Dominio del Águila
Huvuddruva
Druvor
95% Tempranillo, 5% Albillo
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

Elegant, komplex och stor doft av röda och svarta vilda bär, massor av färska örter och kryddor och en ren, vegetativ touch i bakgrunden. Medelfyllig, väldigt fruktig och mineralrik smak med frisk, snygg syra, bra, kalkiga tanniner och en härlig, len och fruktig finish som hänger kvar länge.

Passar till

Underbart matvin till lika eleganta kötträtter, gärna något långbakat från passiv grillning. Servera lite svalt, kring 18-19 grader, gärna efter en stund i karaff. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Dominio Del Aguila är ett projekt som drivs av paret Jorge Monzòn och Isabel Rodero efter att Jorge ärvde 30 hektar fantastiska vinodlingar med bara gamla vinstockar. Tidigare hade pappan sålt alla druvor till Vega Sicilia och Pingus men efter att Jorge kom tillbaka från ett par års arbete hos Domaine de la Romanée-Conti så bestämde sig paret på att satsa allt på egna vinodlingarna. All produktion sker givetvis för hand och vineriet de tagit över härstammar från tidigt 1700-tal med källargångar där man kan gå vilse mellan alla fat och tunnor. All odling och produktion är självklart ekologisk och av årgång 2014 producerade Jorge och Isabel 2 013 flaskor...