• Alsace Frankrike
  • Eko
Domaine Weinbach Sylvaner 2019 Silvaner

Domaine Weinbach Sylvaner 2019

329kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Fruktigt från franska eliten!

Servera lätt kyld runt 11-12 grader. Utmärkt att servera tillsammans med en trivsam ost- och charkbricka, sparris, vit fisk, sushi eller fågel.

Doften är lätt parfymerad med nyanser av blommor och kvitten. Smaken domineras av en intensiva äppeltoner och en lätt fruktsötma, som balanseras av en perfekt uppmätt, skarp fruktsyra.

Omdömen

Beskrivning

Domaine Weinbach drivs av Catherine Faller och hennes son Eddy. När Catherines farfar Théo Faller gick bort 1979, så tog kvinnorna över och änkan Faller döpte om egendomen till Domaine Weinbach (bach betyder bäck på tyska) och det finns gott om både bäckar och vin på Clos des Capucines, som är namnet på vingårdarna.

Weinbach är en av de äldsta vingårdarna i Alsace, vars historia går tillbaka till år 800! Familjen Faller är bland de bästa producenterna i Alsace och tillhör en liten elit, som har tilldelats fantastiska 100 poäng av både Robert Parker och James Suckling. All odling är ekologiskt certifierad och från och med 2010 är alla deras viner certifierade biodynamiska, vilket är anledningen till att mycket få producenter kan matcha den kvalitet som Weinbach levererar.

Sylvaner-druvan får sällan ta plats i Alsace-vinerna, men det gör den verkligen i Weinbachs utsökta Sylvaner. Vinet är tillverkat av druvor från fältet Clos des Capucins, och det unika mikroklimatet gör att druvan kan förverkliga sin fulla potential.

Utmärkelser

97/100 - James Suckling

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt