Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Domaine Weinbach drivs av Catherine Faller och hennes son Eddy. När Catherines farfar Théo Faller gick bort 1979, så tog kvinnorna över och änkan Faller döpte om egendomen till Domaine Weinbach (bach betyder bäck på tyska) och det finns gott om både bäckar och vin på Clos des Capucines, som är namnet på vingårdarna.

Weinbach är en av de äldsta vingårdarna i Alsace, vars historia går tillbaka till år 800! Familjen Faller är bland de bästa producenterna i Alsace och tillhör en liten elit, som har tilldelats fantastiska 100 poäng av både Robert Parker och James Suckling. All odling är ekologiskt certifierad och från och med 2010 är alla deras viner certifierade biodynamiska, vilket är anledningen till att mycket få producenter kan matcha den kvalitet som Weinbach levererar.

Sylvaner-druvan får sällan ta plats i Alsace-vinerna, men det gör den verkligen i Weinbachs utsökta Sylvaner. Vinet är tillverkat av druvor från fältet Clos des Capucins, och det unika mikroklimatet gör att druvan kan förverkliga sin fulla potential.

Passar till

Servera lätt kyld runt 11-12 grader. Utmärkt att servera tillsammans med en trivsam ost- och charkbricka, sparris, vit fisk, sushi eller fågel.

Utmärkelser

97/100 - James Suckling

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Frankrike
Region
Alsace
Producent
Domaine Weinbach
Huvuddruva
Silvaner
Druvor
100% Silvaner
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  Domaine Weinbach

  Domaine Weinbach är en av de äldsta och mest omskrivna vingårdarna i Alsace, med 100% ekologiskt certifierade viner som konstant hyllas internationellt av bland andra Robert Parker och  James Suckling.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Alsace

  Med skydd från de dramatiska Vogeserna är Alsace något utöver det vanliga

 • Huvuddruva

  Silvaner

  Silvaner, en vit druva med en stark smak av växtplatsen

  Silvaner är druvan som genom sin neutralitet låter växtplatsen prägla smaken. Särskilt om druvan vuxit i Franken, med sin speciella jordmån.