• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Domaine Maltoff Cuvée Prestige Bourgogne Rouge 2014 Pinot Noir

Domaine Maltoff Cuvée Prestige Bourgogne Rouge 2014

Pris 189 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta fem åren
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Granatröd med rubinröda toner
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Klassificering
AOC
Producent
Domaine maltoff
Huvuddruva
Pinot noir
Druvor
100% Pinot Noir
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Fruktiga och generösa aromer av körsbär, jordgubbar och hallon med toner av krydda, lätt rökighet och subtilt trä. Fylliga och fruktiga smaker av syrliga körsbär, jordgubbar och hallon. Rund och strukturerad med bra intensitet, lena tanniner och ett långt avslut.

Passar till

Servera runt lätt kyld runt 15-16 grader. Utmärkt tillsammans med rött kött i sås, vilt, en klassisk Coq au vin eller Boeuf bourguignon. Passar även bra till fina och smakrika ostar.

Beskrivning

Odile & Jean-Pierre Maltoff grundade Domaine Maltoff 1987. Efter att ha vunnit på Casino Parade, en show på RTL-radio, bestämde de sig för att börja arbeta på vingården. Utan utbildning, erfarenhet och familj på vinområdet köpte de 4,5 hektar vinstockar och en gammal bondgård i ruiner i Coulanges la Vineuse. De har lärt sig med tiden det manuella arbetet av vinstocken och vinframställningen. Dessa två autodiktakter lyckades skörd efter skörd att producera viner mer och mer utvecklat och idag är det nästan 30 år som Domaine Maltoff funnits och består idag av 13 hektar vinstockar med viner sålda över hela Frankrike. Deras Cuvée Prestige Bourgogne Rouge är ett fyllig och fruktig Pinot Noir med intensitet och framträdande tanniner.