Domaine Magellan Hérault 2010
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris
Domaine Magellan Hérault 2010 Blend

Domaine Magellan Hérault 2010

Domaine Magellan Hérault 2010

Tillfälligt slut

Pris 129 kr 147 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, men går att spara i två-tre år.
Färg
Mörkt körsbärsröd.
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
55% grenache, 30% syrah, 15% carignan.
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Stor och fruktig doft med kryddigt inslag och toner av röda bär och söt lakrits. Stor och fruktig doft med kryddigt inslag och toner av röda bär och söt lakrits. Smakrikt och fruktigt vin i fyllig stil med lång och kryddig eftersmak, litet inslag av fat.

Passar till

Serveras under rumstemperatur, vid 16-18° C, till smakrik fågel, exempelvis anka, eller till rätter av nötkött eller vilt. Vinet passar också bra till lagrade hårdostar.

Beskrivning

Domaine Magellan är en gammal vinegendom som fick en nystart år 1999 då Bruno Lafon och hans familj köpte och tog över driften. Domaine Magellan ligger i Magalas, mellan Montpellier och Narbonne, i södra Frankrike och gör viner som huvudsakligen har ursprunget Herault. Bruno kommer från en mycket känd vinodlarfamilj; hans far är René Lafon som äger den berömda Domaine des Comtes Lafon i Bourgogne och Brunos bror är Dominique Lafon som idag driver densamma. Druvorna till det här vinet kommer från två olika lägen i egendomens odlingar; syrah-druvorna från Pech Redon, som mest består av sandsten, carignan från Les Caves de Paris, vars odlingsjordar utgörs av lera och grus, och grenache från bägge lägena. Druvorna plockas för hand och vinet produceras helt naturligt, exempelvis så använder man inte odlad jäst. Efter jäsning lagras vinet delvis på ekfat från Bourgogne i ett drygt år.