• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Domaine Jean Monnier & Fils Puligny Montrachet 2018 Chardonnay

Domaine Jean Monnier & Fils Puligny Montrachet 2018

Pris 499 kr
Lagerstatus
31 st
Lagring
Bra drickfönster nu men kan sparas till 2027
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Gyllengult
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Puligny-Montrachet
Klassifikation
AOC Villages
Producent
Domaine Jean Monnier
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13.2%
Se även

Doft & smak

Elegant, finstämt, mineralrik, avrundad stramhet som kommer efter den fina mognadstiden och även toner av hasselnötter, smörkola och med stor terroirkänsla. Avslutningen är är lång. Allt det en klassisk storartad Puligny montrachet har att ge bjuder detta vin på.

Passar till

Vinet avnjuts bäst kring 13-15 grader och passar fint till en fetare fisk eller fågel med en Beurre Blanc sås och svensk färskpotatis. Gott också till finare skaldjur, som hummer och krabba.

Beskrivning

Familjen Monnier har varit vinmakare "från far till son" sedan 1720. Oavsett om deras viner kommer från Meursault, Volnay, Pommard eller Beaune, bär alla deras viner kvaliteter och subtiliteter av terroiren där druvorna skördas. Idag består ägorna av 17 hektar vinodlingar och är en av få domäner i Côte de Beaune som både producerar röda och vita viner.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS