Domaine Des Coteaux Des Travers Cuvée Marine Blanc 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris Ekologiskt vin
Domaine Des Coteaux Des Travers Cuvée Marine Blanc 2012 Viognier
Nyhet!
Domaine De La Baume Grande Olivette Viognier 2017

Pris: 120 kr

Domaine Des Coteaux Des Travers Cuvée Marine Blanc 2012

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2017.
Färg
Ljust halmgul med gyllene kanter.
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
25% grenache, 25% viognier, 25% marsanne, 25% roussanne
Typ
Vitt
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Fruktig, relativt stor doft av Williamspäron, stenfrukt och citrus. En elegant hint av havtorn tillsammans med inslag av fat gör doften komplex. Mellanfylligt med mogen gul frukt, citrus och mineraler. Frisk syra, runda ekfatskaraktärer, gula plommon och vita kryddor i en välbalanserad och relativt lång avslutning.

Passar till

Passar bäst med lite fylligare maträtter så som helgrillad fisk eller en sydfransk räkkebab. Servera kallt kring 10-12 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Domaine Des Coteaux Des Travers är en familjeägd producent i Rasteau i Rhône-dalen som ägts av samma familj i fyra generationer. Farfar till dagens ägare var den första att odla egna druvor och dessa planterades redan 1931. 1946 byggde hans son vineriet och 1976 buteljerades första flaskan under eget namn. Sedan dess har familjen varit en av de främsta producenterna av vita viner i Rasteau, som annars främst är känt för sina röda viner. I mitten av 80-talet tog sonsonen Robert Charavin över driften och har förfinat vinproduktionen från år till år med stort fokus på naturlig och "hands-off"-vinmakning i symbios med ekologisk odling. Nästa steg i utvecklingen är att bli biodynamiskt certifierade och produktionen är idag helt under konversion.