Beskrivning

Vinet kommer från 52 hektar välsituerad vingårdsmark i Montagne de Beaune. Ett vackert sydligt läge med utsikt över hela staden Beaune (huvudstad i Bourgogne).

Namnet "Les Pierres Blanches" (vita stenar) hänvisar till de stora platta kalkstenarna som en gång användes för takläggning och som fortfarande används än idag utanpå väggarna runt de slutna vingårdarna ("Clos") i Bourgogne.

Passar till

Servera vinet kring 10 grader. Perfekt till saffransdoftande och krämig fisk- och skaldjursgrya, dragonkyckling samt till krämiga ostar.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 10 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Côte de Beaune
Producent
La Vougeraie
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  La Vougeraie

  I slutet på 1990-talet valde familjen Boisset att samla samtliga av sina utspridda vingårdar under en och samma domän - detta för att möjliggöra skapandet av Bourgogne-viner i absolut toppklass.

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Distrikt

  Côte de Beaune

  Från Côte de Beaune kommer några av världens främsta Chardonnayviner.
  Côte de Beaune ligger i Côte d’Or i det välkända Bourgogne. Här produceras både Chardonnayviner och röda viner gjorda på druvan Pinot Noir.

Finns i samling