Beskrivning

Elegant ekologisk Brunello di Montalcino från Cordella. Denna Brunello är gjord på Sangiovese-druvor från gamla vinstockar som är mellan 25-35 år. Fälten slingrar sig över de östliga sluttningarna i södra Montalcino på en höjd av cirka 250-300 meter. Druvorna skördas i början av oktober, varefter druvorna får jäsa i 18 dagar. Vinet lagras sedan i 28 månader på ekfat (25 hl), varefter det tappas och lagras i ytterligare 6 månader innan det släpps. Vinet är karakteristiskt, intensivt med en lätt parfymerad doft av skogsbädd, trä, vilda bär och vanilj. Vinet slutar med en lång och ihållande finish i kombination med mjuka tanniner. Ett robust och elegant vin som passar perfekt med traditionell italiensk mat.

Passar till

Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-18°C till en mängd olika rätter. Generellt fint till Nöt, kalv, lamm och vild, men också bra till traditionell italiensk mat, såsom pasta, pizza, risotto och då gärna med svampinslag. Såklart väldigt trevligt till en bricka högkvalitativa ostar.

Utmärkelser

95/100 - James Suckling

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 10 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Brunello di Montalcino
Producent
Cordella
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Cordella

  Vin som är tillverkat med passion och tillgivenhet.
  Vingården Cordella bär släktnamnet och framställer idag viner som visar upp familjens passion för området de bor och arbetar i. 

 • Huvuddruva

  Sangiovese

  Sangiovese "jupiters blod" odlas över hela landet, men framförallt i Toscana och Emilia-Romagna. Rödbäriga och eleganta viner som utgör några av Italiens finaste viner så som Chianti och Brunello di Montalcino.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Distrikt

  Brunello di Montalcino

  Brunello di Montalcino, ”Den lilla svarta”, Toscanas stoltaste distrikt som konkurrerar med de prestigefulla vinerna från storebror Chianti Classico. Brunello di Montalcino ligger beläget i det vackra och böljande Italienska Toscana.